Як працюватимуть банки в Україні у великодні та травневі свята

Кожна фінустанова самостійно визначатиме, як працювати у святкові дні
Головне
Як працюватимуть банки в Україні у великодні та травневі свята
ПриватБанк (фото: ЕП)
27 Квітня 2021, 07:12
читать на русском

Графік роботи банків України на великодні та травневі свята визначив Національний банк України.

На своїй сторінці у Фейсбуці Нацбанк повідомив, що згідно із законодавством, святковими та офіційними вихідними днями будуть 1-4 та 8-10 травня.

Наближаються травневі свята, які цьогоріч припадають на вихідні дні: 1 травня – День праці, 2 травня – Великдень, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тож згідно із законодавством святковими та офіційними вихідними днями будуть 1 – 4 та 8–10 травня, - зазначається у повідомленні.

Як працюватимуть банки у цей період, роз'яснили у фінрегуляторі.

Незалежно від святкових та неробочих днів, система електронних платежів Національного банку (СЕП) працює у режимі 23/7, і банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

Скористатися цією можливістю чи ні – кожен банк визначає самостійно на свій розсуд, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України. Тому варто завчасно уточнити у свого банку графік роботи на травневі свята, - йдеться у повідомленні.

Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі:

  • 1-4 травня – показуватимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 5 травня 2021 року.
  • 8-10 травня – показуватимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 11 травня 2021 року.

Нагадаємо, уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину і просить українців свідомо поставитися до святкувань Великодня.

21 квітня Кабінет міністрів України продовжив до 30 червня режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу.

Читайте також

1