Великдень у Києві - Кличко заявив про особливі вимоги

Столиця ввела особливі вимоги до проведення релігійних заходів
Головне
Великдень у Києві - Кличко заявив про особливі вимоги
Великдень (Фото: pinterest.com)
24 Квітня 2021, 07:02
читать на русском

Столична влада ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Я закликаю всіх бути свідомими і не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців. Не ігнорувати загрозу, що не минула, - наголосив мер.

Він повідомив, що штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації ухвалив особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Читайте також

Зокрема, аби упередити сплеск вірусу, столична влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі.

Якщо ж десь прихожани підуть у церкву, необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень.

По-перше: храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях, - сказав Кличко.

Міська влада зустрічалася з представниками всіх конфесій і закликала їх дотримуватися правил і обмежень. Та роз’яснити необхідність таких заходів своїм прихожанам.

Столичний очільник (досьє Віталія Кличка читайте тут) закликав мешканців провести свята в колі родини, не збиратися великими компаніями, не йти в місця великого скупчення людей.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України надало рекомендації щодо організації Великодніх свят під час карантину.