Коли і як цьогоріч святкуватимуть Великдень українці

Цього року українці святкуватимуть Пасху 2 травня
Коли і як цьогоріч святкуватимуть Великдень українці
Великдень (Фото: pinterest.com)
20 Квітня 2021, 13:44
читать на русском

Українці вже друге святкуватимуть Великдень і травневі свята в умовах карантинних обмежень через коронавірус.

Про це пише Парламент.UA.

Травень розпочнеться для українців чотирма вихідними. 1 травня відзначатимуть Міжнародний день праці, який цьогоріч збігається зі Страсною суботою. Зазвичай Першотравень відзначають виїздами на природу та масовими демонстраціями, однак нині масові заходи у більшості країн, і зокрема в Україні, заборонені. Тож українці цілком зможуть прибрати в оселях і спекти паски.

У неділю, 2 травня, православні християни і греко-католики відзначають Воскресіння Христове або Великдень. У цей день традиційно відбуваються Богослужіння, люди освячують пасхальні кошики. В Україні більшість храмів працюватиме з дотриманням карантинних обмежень. У Запоріжжі великодні служби транслюватимуть онлайн, а до церкви люди не підуть – такі обмеження додатково до "червоної" зони встановила місцева влада.

Читайте також

У понеділок та вівторок, 3 і 4 травня українці матимуть два додаткових вихідних дні, оскільки 1 і 2 травня припадають на суботу та неділю. У таких випадках за українським законодавством, вихідні переносяться на найближчі робочі дні.

Ще один додатковий вихідний очікує на українців у понеділок, 10 травня, оскільки День пам`яті і примирення 9 травня цьогоріч теж припадає на неділю.

Нагадаємо, синоптики українського гідрометцентру прогнозують на Великодні вихідні похмуру і дощову погоду.

Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує новий спалах захворюваності на COVID-19 після Великодня та травневих свят.

1