Карантин на Великдень: чи дозволять відвідувати храми

Церквам рекомендуватимуть проводити богослужіння онлайн
Головне
Карантин на Великдень: чи дозволять відвідувати храми
Фарбування яєць на Великдень Фото: cottonbro з Pexels
12 Квітня 2021, 11:29
читать на русском

Влада ще не визначилася, як під час карантину в Україні святкуватимуть Великдень.

Про це "РБК-Україна" сказав головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, в питанні проведення великодніх свят доведеться знайти оптимальне й компромісне рішення.

Для церков та храмів вже передбачені обмеження, якщо вони знаходяться в регіонах "жовтого" або "червоного" рівня. Але священнослужителі напевно буду просити пом'якшити обмеження на період Великодня, каже головний санлікар.

Читайте також

Закривати храми на Великдень влада поки не планує.

Нам потрібно досягти компромісу: у нас діють обмеження – одна людина на певну кількість квадратних метрів – і спробуйте когось не пустити на Великдень до храму. Питання в тому, як це правильно все організувати. Тому ми хочемо, щоби хтось був у храмі, але з дотриманням усіх обмежень, а хтось має залишитися зовні. Плюс можливий формат Великодня онлайн, який був минулого року, – сказав Ляшко.

Він уточнив, що на травневі свята в країні прогнозується зниження захворюваності. Але якщо будуть неконтрольовані масові гуляння і велика кількість контактів, це призведе до того, що очікуваний спад обернеться підйомом захворюваності.

Рішення про формат та перелік обмежень на свята у МОЗ очікують напрацювати протягом тижня. Для цього ведуться переговори з релігійними організаціями та їхніми лідерами. Але, як вважає Ляшко, це буде "важкий діалог".

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що пандемію коронавірусу можна подолати за три тижні, якщо всі люди носитимуть захисні маски на обличчі.