Не більше десяти тисяч євро: у ЄС запровадили обмеження на готівкові розрахунки
Печеня − популярна страва домашньої кухні, готувати яку повинна вміти кожна господиня.
Інгредієнти:
- 300 г свинини,
- 300 г картоплі,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- 1 болгарський перець,
- 2 зубки часнику,
- зелень (кріп, петрушка),
- 3 ст. ложки олії,
- 2 лаврові листки,
- 0,5 ч. ложки хмелі-сунелі,
- 0,5 ч. ложки меленого коріандру,
- чорний мелений перець до свого смаку,
- сіль до свого смаку,
- 200 мл бульйону або води.
М'ясо поріжте невеликими шматочками. Картоплю поріжте приблизно такими ж шматочками, як і м'ясо. Дрібно покришіть цибулю. Моркву і болгарський перець поріжте невеликими кубиками. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через часничницю.
Обсмажте м'ясо на сковороді в розігрітій олії з усіх боків на великому вогні приблизно 5 хвилин. Старайтеся, щоб м'ясо саме обсмажувалося до золотистого кольору, а не варилося у власному соку, а для цього його не повинно бути багато на сковороді. Можна обсмажити його кількома порціями.
Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і потушкуйте м'ясо ще 5-7 хвилин. Потім перекладіть його в форму для запікання або сотейник.
У розігрітій олії спасеруйте цибулю 5 хвилин, потім додайте моркву, болгарський перець і обсмажте, помішуючи, 5-7 хвилин. Викладіть до овочів картоплю і обсмажте її з усіх боків до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.
Перекладіть обсмажені овочі до м'яса, додайте спеції, посоліть і влийте бульйон. Відправляйте печеню в розігріту до 180°С духовку і готуйте 40-50 хвилин. Потім збільште температуру до 200°С і запікайте печеню ще 15 хвилин. Наприкінці додайте часник і зелень.
Читайте також