Як приготувати смачну печеню з овочами

Подають домашню печеню гарячою з салатом і зеленню.
Як приготувати смачну печеню з овочами
Печеня
26 Жовтня 2022, 20:39
читать на русском

Печеня −  популярна страва домашньої кухні, готувати яку повинна вміти кожна господиня.

Інгредієнти:

  • 300 г свинини,
  • 300 г картоплі,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 1 болгарський перець,
  • 2 зубки часнику,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • 3 ст. ложки олії,
  • 2 лаврові листки,
  • 0,5 ч. ложки хмелі-сунелі,
  • 0,5 ч. ложки меленого коріандру,
  • чорний мелений перець до свого смаку,
  • сіль до свого смаку,
  • 200 мл бульйону або води.

М'ясо поріжте невеликими шматочками. Картоплю поріжте приблизно такими ж шматочками, як і м'ясо. Дрібно покришіть цибулю. Моркву і болгарський перець поріжте невеликими кубиками. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через часничницю.

Обсмажте м'ясо на сковороді в розігрітій олії з усіх боків на великому вогні приблизно 5 хвилин. Старайтеся, щоб м'ясо саме обсмажувалося до золотистого кольору, а не варилося у власному соку, а для цього його не повинно бути багато на сковороді. Можна обсмажити його кількома порціями.

Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і потушкуйте м'ясо ще 5-7 хвилин. Потім перекладіть його в форму для запікання або сотейник.

У розігрітій олії спасеруйте цибулю 5 хвилин, потім додайте моркву, болгарський перець і обсмажте, помішуючи, 5-7 хвилин. Викладіть до овочів картоплю і обсмажте її з усіх боків до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.

Перекладіть обсмажені овочі до м'яса, додайте спеції, посоліть і влийте бульйон. Відправляйте печеню в розігріту до 180°С духовку і готуйте 40-50 хвилин. Потім збільште температуру до 200°С і запікайте печеню ще 15 хвилин. Наприкінці додайте часник і зелень.

Читайте також