Як виїхати за кордон чоловіку, який має інвалідність: перелік необхідних документів

Прикордонники розповіли про правила та обмеження
Важливо
Як виїхати за кордон чоловіку, який має інвалідність: перелік необхідних документів
Державний кордон України Фото: УНІАН
27 Вересня 2022, 10:41
читать на русском

У Державній прикордонній службі України пояснили, як виїхати за кордон чоловіку, який є особою з інвалідністю І, II чи III групи.

Прикордонники нагадали, що категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Таким чином, особи з інвалідністю (незалежно від групи) мають право на виїзд з України за наявності одного з таких документів, що підтверджують інвалідність:

  • довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о);
  • або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
  • або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України, в яких зазначено групу та причину інвалідності;
  • довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили, чи можна українцям виїжджати із зони бойових дій чи окупації через тимчасово окуповані території або росію, щоб дістатися безпечного місця.

1