Як ввезти в Україну генератор: пояснення Держмитслужби

В окремих випадках знадобиться декларування товару, що ввозиться
Як ввезти в Україну генератор: пояснення Держмитслужби
Рятувальники підключають генератор (Фото: ДСНС)
24 Листопада 2022, 14:28
читать на русском

Уряд з 10 листопада звільнив від митних платежів та ПДВ генератори, акумулятори та ще низку електротоварів. Крім того, уряд скасував обов’язковість надання як підтвердження звільнення від сплати митних платежів декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби (ДМС).

Обмеження щодо кількості, вартості та ваги генераторів та іншого електрообладнання, які ввозяться громадянами без сплати митних платежів, відсутні. В окремих випадках знадобиться декларування.

Відповідно до Митного кодексу України, не підлягають письмовому декларуванню товари:

- сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі;

- сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, та у несупроводжуваному багажі.

"Товари в обсягах, що перевищують зазначені норми, а також товари, що ввозяться особою, частіше одного разу протягом однієї доби, підлягають письмовому декларуванню", - зазначили в пресслужбі ДМС.

Нагадаємо, при частих проблемах зі світлом у домі чи дачі слід подумати про придбання резервного генератора електропостачання. Автономна електростанція легко зможе виручити на якийсь час, поки світло не ввімкнуть назад. Найголовніше, на що потрібно звернути увагу при виборі генератора, це потужність. Якщо ви включите щось, що перевищує потужність генератора, наприклад, одночасно електрочайник і бойлер або обігрівач, він просто заглухне. Також слід дивитися на тип палива, ККД та вимоги до експлуатації.

Читайте також