Як заморожені активи РФ можуть перетворити в компенсації для України: пояснення ОП

Для цього є одразу кілька напрацьованих планів.
Головне
Як заморожені активи РФ можуть перетворити в компенсації для України: пояснення ОП
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
25 Квітня 2022, 19:07
читать на русском

Офіс президента спільно з Міністерством юстиції розробив механізм стягнення коштів росії, заморожених за кордоном, у рахунок компенсацій завданих Україні збитків.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов у Facebook, наголосивши, що для цього є одразу кілька напрацьованих планів.

Основний з них – підписання міжнародного договору, який передбачатиме зняття імунітету з коштів Російської Федерації і направлення їх постраждалим громадянам і юридичним особам, а також на відновлення інфраструктури, – наголосив він.

Заступник голови ОП наголосив, що ще один план – на рівні кожної країни, де кошти були заморожені. "План "Б" – ухвалення відповідного закону у кожній юрисдикції, де кошти були заморожені. У окремих країнах такі законопроєкти уже зареєстровані. Цього тижня триватимуть перемовини з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, що в результаті військового вторгнення росії, Україні було завдано збитків на мільйони гривень. Вони можуть бути стягнуті у вигляді репарацій - грошових чи натуральних.

Читайте також