Як зменшити споживання електроенергії та суми в платіжках: поради експертів

Прості рекомендації допоможуть заощадити кошти
Як зменшити споживання електроенергії та суми в платіжках: поради експертів
Комунальні послуги, лічильник, платіжка Фото: https://t.me/zoda_gov_ua
14 Червня 2023, 19:48
читать на русском

Попри війну, українці мають оплачувати комунальні платежі. В України зросли тарифи на електроенергію для населення, тому сума у платіжках за житлово-комунальні послуги також збільшиться.

Британське видання Housebeautifu розповіло про лайфхаки, які дозволяють економити електроенергію.

Необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

Зменшити використання гаджетів для прибирання – якщо ви хочете скоротити рахунки за електроенергію, необхідно менше користуватися пилососом, пральною машиною та іншими приладами, які працюють від електромережі. Для невеликого прибирання можна взяти віник та звичайну швабру.

Прати одяг на низьких температурах – для прання не дуже забруднених речей можна встановити температуру пральної машини на 30-40 градусів або прати їх у холодній воді.

Очистити фільтри пральної та посудомийної машини – рекомендується чистити фільтри кожні чотири місяці, щоб видалити шерсть, залишки їжі або пух. Наприклад, у пральній машині, що засмітилася, може утворитися пліснява і грибок, а також зрости споживання електроенергії.

Використовувати максимальний потенціал техніки – більшість пральних і посудомийних машин мають екорежим, який може зайняти більше часу, але в цілому вимагає менше енергії. Вони ідеально підходять, якщо вам не потрібний посуд або одяг відразу.

Очистити радіатор у холодильнику – зазвичай, на радіаторі, який знаходиться з тильної сторони холодильника, збирається пил та сміття. Вони заважають нормальній роботі холодильника та не дозволяють йому нормально охолоджувати. Тому необхідно відключити холодильник та очистити радіатор.

Вимикати електроприлади  – щоб заощадити кошти на оплаті електроенергії, не можна залишати гаджети у режимі очікування або сну. Їх необхідно повністю відключати.

Нагадаємо, у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали громадянам поради про те, як зберегти електроприлади під час відключень світла та уникнути пожежі.

Читайте також

1