Як зварити чорничне варення: простий рецепт смакоти

Чорничне варення – поєднання смаку та користі. Багатий склад вітамінів, мінеральних речовин має сприятливий вплив на організм людини.
Як зварити чорничне варення: простий рецепт смакоти
Варення з чорниці
Чорниця - це унікальна ягода, до складу якої входять безліч вітамінів і мікроелементів. Водночас чорничне варення ідеально підходить для ранкових тостів, млинців та оладок, а також для додавання до чаю. Простий у приготуванні рецепт допоможе вам зберегти соковиту чорницю на цілий рік.

Інгредієнти:

  • чорниця – 2кг;
  • цукор – 2 кг;
  • вода – 0,5 ст.

Чорницю потрібно промити та пересипати у каструлю з товстим дном. Додати воду та поставити на середній вогонь на 10 хвилин.

Після того, як час вийде, чорницю потрібно зняти з вогню та перебити блендером. Це також можна зробити за допомогою м’ясорубки.

Чорничну масу знову потрібно поставити на вогонь та довести до кипіння.

Коли чорниця закипіла – знімаємо з вогню та перетираємо через сито.

Перетерту чорницю ставимо на вогонь та додаємо цукор. Варимо варення на середньому вогні, інколи помішуючи, до закипання. Готово!

Читайте також

1