Які найпопулярніші професії під час війни та яка ситуація із зарплатами

Спостерігається зростання галузі робітничих спеціальностей будівельників
Які найпопулярніші професії під час війни та яка ситуація із зарплатами
Робота / Фото: Pexels
8 Червня 2022, 14:03
читать на русском

Від початку війни в Україні змінився ринок праці - з'явився дефіцит вакансій, а роботодавці урізали зарплати. При цьому спостерігається велика конкуренція на отримання роботи.

Про це повідомив керівник сайту з пошуку роботи Work.ua Артур Міхно 8 червня в ефірі телемарафону.

За його словами, найпопулярніші вакансії - водії, бухгалтери, кухарі, керівники, касири та офіс-менеджери.

Це різні спеціальності, які стосуються менеджерів з продажів, консультантів, менеджерів залу та менеджерів по роботі з клієнтами. Це, напевно, найбільша кількість вакансій у цьому сегменті, - сказав Міхно.

Експерт зазначив, що спостерігається зростання галузі робітничих спеціальностей будівельників, але в топ вони поки не вийшли.

Зарплати зменшились, за словами керівника Work.ua, десь в рамках 10%, з точки зору вакансій та резюме. До того ж спостерігається надзвичайна конкуренція на отримання роботи.

Якщо, наприклад до війни одна вакансія набирала до 10 відгуків за тиждень, то зараз це може бути понад 40 відгуків. Тобто конкуренція для того, щоб отримати роботу значно зросла, і ті, хто шукають роботу, повинні розуміти, що відправити один, два, три відгуки на вакансію цього зараз недостатньо. Потрібно передивитися все, що є, і намагатися максимально відгукуватися і шукати далі. Вакансії є, вони відкриваються нові, закриваються дуже швидко. Те, що може зробити шукач роботи, – це максимально активно на них відгукуватися, - наголосив Міхно.

Нагадаємо, що під час війни в Україні працює державна підтримка для безробітних. Також держава підтримує тих, хто працевлаштовує вимушених переселенців.

Читайте також

1