Якою буде погода в Україні до кінця року: прогноз Укргідрометцентру

Морозів і снігу до 1 січня українцям очікувати не варто
Якою буде погода в Україні до кінця року: прогноз Укргідрометцентру
Погода, зима
19 Грудня 2023, 15:43
читать на русском

Попередні розрахунки синоптиків свідчать про те, що до кінця грудня в Україні збережеться плюсова температура. Втім, прогноз ще може змінитися.

Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"За сьогоднішніми розрахунками, буде тепло, як для цієї пори року: додатні значення температури в межах від 0 до 6 градусів тепла вночі та вдень. На півдні може бути 10 градусів тепла", - сказала вона.

За її словами, під час прояснень температура вночі може падати нижче нуля.

На Різдво, 25 грудня, очікуються "опади у вигляді мокрого снігу та дощу, а температурний фон такий самий", розповіла синоптик.

Голеня також повідомила, що до кінця грудня змін не очікується.

"За сьогоднішніми розрахунками, така ж температура", - сказала вона.

Водночас більш точні прогнози Укргідрометцентр дає за 3-5 діб до визначеної дати, нагадала синоптик.

Нагадаємо, внаслідок активізації циклонічної діяльності в районі Скандинавського півострова та Норвезького моря, наступного тижня спостерігатиметься інтенсивне перенесення повітряних мас атлантичного походження. І як завжди, при даній формі циркуляції, в нашій країні очікується відлига до значень температури вище 0 °С та невеликі опади переважно у вигляді дощу. Вітер переважатиме західної чверті, часом із посиленням до 15 – 20 м/с. Сніговий покрив суттєво зменшиться, місцями окрім північних областей та Карпатського регіону зійде повністю.

До Різдва в Україні очікується тепла та похмура погода з опадами. Новий рік українці, найімовірніше, теж відсвяткують без снігу та морозів.

1