Якою буде зима у регіонах України: прогнози синоптиків

Мало снігу і переважно плюсова температура очікуються в усіх регіонах України
Якою буде зима у регіонах України: прогнози синоптиків
Погода, зима (Фото: pexels)
8 Листопада 2023, 15:39
читать на русском

З наближенням зими синоптики намагаються спрогнозувати, яка погода чекає на нас у грудні, січні та у лютому. Цього року суттєве похолодання очікується вже першого тижня грудня. Водночас якщо вірити прогнозам синоптиків, цього року снігу в Україні буде мало.

Оbozrevatel з'ясував, яких погодних явищ варто чекати українцям взимку.

На початку грудня нічна температура в Україні може опуститися до 10 градусів морозу. Суттєвого похолодання варто чекати з 7 числа. Проте така погода надовго не затримається, і вже з 12 грудня мороз почне спадати. До кінця року середня температура по країні коливатиметься в межах нуля градусів.

Загалом грудень 2023 року буде теплішим, ніж грудень минулого року. Сезон розпочнеться не зовсім типово. Середній температурний показник становитиме -1 градус. Великої кількості опадів цього місяця не передбачається.

Дивно, але січень 2024-го принесе ще більше потепління. Середня температура коливатиметься на рівні нуля градусів. Найтеплішим днем стане 11 січня з температурою +8, а найхолоднішим – 7 січня. Цього дня стовпчики термометрів опустяться до 6 градусів морозу.  Так само як і в грудні, істотних опадів цього місяця синоптики не прогнозують.

Лютий 2024 року також буде теплішим за свого попередника. Середня температура місяця становитиме близько нуля, що вище за лютий зими минулого року на один градус. У зв'язку з аномально високою для лютого температурою опади випадатимуть переважно у вигляді мокрого снігу або дощу.

У Києві початок зими синоптики прогнозують досить холодним. У перший тиждень місяця нічна температура може опуститись до 10 градусів морозу, а протягом дня буде до -6. Але така температура надовго не затримається в українській столиці. З середини грудня у Києві очікується відлига до +2.

Окрім того, на Новий рік синоптики прогнозують у Києві суху погоду без морозів. Тільки в нічний час стовпчики термометрів можуть опуститися до -2, а вдень наприкінці грудня очікується 1-4 градуси вище нуля.

В Одесі зима буде аномально теплою. Але згідно з тенденцією останніх років теплі та сонячні дні стали вже звичними для південних міст нашої країни. Початок грудня одесити зустрінуть похмурими днями, але із теплом до +10.

Протягом усього місяця навіть нічна температура не опускатиметься нижче нуля. Опадів узимку в Одесі також буде мало, а на Новий рік мешканців міста біля Чорного моря потішить сонячна погода та +9 градусів тепла.

У Львові сонячних днів у грудні практично не буде. На початку місяця нічна температура може опускатися до 3 градусів морозу, але загалом зиму жителі Львова зустрінуть плюсовою температурою. На кінець року у Львові стовпчики термометрів можуть піднятися аж до +13 градусів, а на Новий рік нічна температура опуститься до 5 градусів морозу.

У Харкові похмурі дні у грудні чергуватимуться із сонячним промінням. У перші дні місяця буде досить тепло – до +7 градусів. Починаючи з 6 грудня, нічні морози можуть посилитися до -8, але затримається таке похолодання лише на тиждень.

Наприкінці місяця у Харкові прогнозується мінлива хмарність та практично повна відсутність опадів. Нічна температура опускатиметься до 3-7 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів коливатимуться від 0 до +4.

Нагадаємо, цього тижня в Україні триватиме активне перенесення вологих повітряних мас із південного заходу. У зв'язку з цим в Україні переважатиме нестійка погода з частими дощами та аномально високими температурами.

Читайте також