Якою погодою закінчиться червень: прогноз від Діденко

До спеки приєднаються зливи та грози
Якою погодою закінчиться червень: прогноз від Діденко
Погода, блискавка Фото: Dave Morgan з Pexels
29 Червня 2022, 14:07
читать на русском

Завтра, 30 червня, в останній день першого літнього місяця, погода в Україні вражатиме кількістю погодних явищ.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, у четвер прогнозуються спека, грози, похолодання, зірниці, блискавки, шквали, зливи, навіть смерчі.

30 червня сильна спека спостерігатиметься у західних областях України, очікується максимально 30-35 градусів. У східних областях повітря обіцяє бути значно свіжішим, протягом дня 23-27 градусів. У більшості областей України у четвер спека нарешті послабне, до 25-30 градусів, - каже вона.

За її прогнозом, через значні температурні контрасти, від 35 до 25 градусів, та через діяльність атмосферних фронтів у більшості областей України очікуються місцями зливи, грози, при грозах можливі локально град, шквали та навіть немасштабні смерчі.

Західні області належатимуть завтра області підвищеного атмосферного тиску, тому там якісь суттєві опади навряд - сонце та спека, - додала Діденко.

У Києві очікується послаблення спеки. Температура повітря впродовж дня коливатиметься поблизу 28-29 градусів. Дощ з грозою - можливий, проте сильних злив не передбачається.

Нагадаємо, спека, яка триває в Україні від минулого тижня, ще затримається в Україні, як мінімум на два дні. Трохи прохолодніше стане у четвер, 30 червня.

1