Якщо загубили пенсійне посвідчення: у Мінсоцполітики розповіли, як поновити документ

Для цього необхідно написати заяву на виготовлення нового документа.
Якщо загубили пенсійне посвідчення: у Мінсоцполітики розповіли, як поновити документ
Пенсійне посвідчення (Фото: Дебет-кредит)
15 Січня 2024, 11:42
читать на русском

Багато українців зіштовхнулись з проблемою втрати чи пошкодження документів, зокрема пенсійного посвідчення, під час війни.

Про це повідомляє Мінсоцполітки.

Якщо ви втратили пенсійне посвідчення, то можна отримати новий документ. Для цього необхідно написати заяву на виготовлення нового документа.

Зробити це можна:

  • у сервісному центрі тероргану Пенсійного фонду України;
  • через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • за допомогою мобільного додатка "Пенсійний фонд".

У випадку особистого звернення необхідно подати паспорт та заповнити відповідну заяву, до якої додати фото. А ось на вебпорталі електронних послуг Фонду заяву на виготовлення пенсійного посвідчення у розділі "Про пенсійне забезпечення".

Якщо ви подаєте заяву з мобільного додатка "Пенсійний фонд", то необхідно обрати вкладку "У ПФУ": розділ "Комунікацій до ПФУ" - "Заява на виготовлення пенсійного посвідчення".

Для подання заяви на виготовлення пенсійного посвідчення через електронні послуги Пенсійного фонду необхідно підготувати скановані копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, підписи та фотографії.

Нове пенсійне посвідчення видадуть у вибраному заявником сервісному центрі ПФУ.

Раніше у Пенсійному фонді розповіли, чи можуть людині призначити пенсію якщо трудова книжка втрачена, а є лише її нотаріально завірена копія.

Читайте також

1