Якщо затримали зарплату: куди звертатися військовим, якщо немає виплат

Найчастіше затримки трапляються через технічні причини
Важливо
Якщо затримали зарплату: куди звертатися військовим, якщо немає виплат
Жінки військовослужбовиці Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
6 Травня 2023, 17:19
читать на русском

Через військове вторгнення РФ в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років. Іноді бувають випадки, коли військовослужбовцям затримують зарплату.

Адвокат Дмитро Йовдій розповів "Соціальній інформаційній платформі", як діяти й куди звертатися, якщо військовому затримують зарплату або нараховують її неправильно.

Експерт зазначив, що глобальних проблем з нарахуванням зарплати на державному рівні немає.

"У бюджеті кошти є, вони перераховуються. Часто затримки з виплати зарплати трапляються з технічних причин. І такі затримки можуть бути досить довгими", — сказав він.

Йовдій пояснив, що затримки виплат можуть бути пов'язані з переведенням військовослужбовця з однієї військової частини до іншої. Тоді може статися збій на рівні бухгалтерії. Можуть бути випадки, коли одній військовій частині передають в підпорядкування фінансове забезпечення іншої частини. Тут уже йдеться про переведення цілої групи військовослужбовців.

"Як правило, часто губляться дані й дуже багато часу йде на з’ясування обставин. У більшості таких ситуацій потрібно просто тримати нормальну комунікацію. Необхідно нагадувати про себе бухгалтерії, заступнику командира по фінансовій частині. Як правило, усе вирішується", — сказав він.

Адвокат підкреслив, що якщо питання таким чином не вирішується, то необхідно телефонувати на гарячу лінію Міністерства оборони або у фінансовий департамент відомства.

"У моїй адвокатській практиці немає жодного випадку, коли доводилося подавати в суд чи правоохоронні органи якусь заяву про невиплату заробітної плати. Як правило, усе вирішується саме таким комунікативним способом", — резюмував він.

Нагадаємо, в середині квітня в Україні розпочалася грантова програма із фінансування створення, або розвитку власного бізнесу ветеранами війни. Вони можуть отримати грант від 250 тисяч гривень до 1 мільйона гривень.

Читайте також