Якщо змиє океаном: держава Тувалу створить свою копію у метавсесвіті на випадок зникнення

Тувалу стане першою у світі оцифрованою країною у метавсесвіті
Якщо змиє океаном: держава Тувалу створить свою копію у метавсесвіті на випадок зникнення
Тувалу
17 Листопада 2022, 21:44
читать на русском

Острівна держава Тувалу, розташована в Тихому океані, заявила про те, що планує створити власну повну цифрову копію, відтворивши острови та масиви суші. Це дозволить зберегти історію та культуру країни, оскільки підвищення рівня моря загрожує її існуванню.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кофе заявив на саміті COP27, що настав час для пошуку альтернативних варіантів виживання його країни. Зокрема, Тувалу стане першою у світі оцифрованою країною у метавсесвіті – онлайн-просторі, який використовує віртуальну та доповнену реальність для взаємодії користувачів.

"Наша земля, наш океан, наша культура - найцінніші активи нашого народу, і щоб уберегти їх від шкоди, незалежно від того, що відбувається у фізичному світі, ми перемістимо їх у хмару", - заявив він у відео, записаному на тлі цифрової копії острова, якому загрожує затоплення

Минулого року на COP26 Кофе звертався до присутніх, стоячи по коліна у воді, щоб продемонструвати наслідки змін клімату для його країни. За його словами, Тувалу довелося діяти, оскільки країни у всьому світі роблять недостатньо для боротьби зі змінами клімату.

Попри те, що Тувалу стане першою країною, яка перенесе себе в метавсесвіт, вона не є першопрохідником у цьому процесі. Минулого року Сеул та Барбадос заявили, що увійдуть у метавсесвіт для надання адміністративних та консульських послуг відповідно.

Тувалу – це група з дев'яти островів з населенням близько 12 тисяч осіб, які розташовуються між Австралією та Гаваями. Держава вже давно страждає через зміни клімату. Під час припливу під водою опиняється близько 40% столичного округу. За прогнозами, до кінця століття вся країна опиниться під водою.

Кофе сказав, що сподівається, що створення цифрової нації дозволить Тувалу продовжувати функціонувати як державі, навіть якщо вона повністю зануриться у воду.

У Данії створили політичну партію, якою керує Ларс – чатбот зі штучним інтелектом. Ларс спеціально навчений політиці маргінальних партій Данії після 1970 року і нова партія представляє приблизно 20 відсотків нинішніх данських виборців, чиї партії залишаються поза парламентом.

Читайте також

1