Японські вчені заявили, що імунітет до COVID-19 зберігається до 6 місяців

У людей з важким перебігом хвороби виявили сильніші антитіла
Японські вчені заявили, що імунітет до COVID-19 зберігається до 6 місяців
Вчені, коронавірус (фото: pexels)
3 Грудня 2020, 05:23
читать на русском

Японські дослідники виявили, що більшість людей з COVID-19 мають антитіла до хвороби принаймні протягом шести місяців після зараження.

Такого висновку дійшли вчені з міського університету Йокогами.

Вчені провели дослідження серед 376 людей у ​​віці від 20 до 70 років, які були заражені COVID-19 у період з лютого по травень. Вони проаналізували зразки крові, відібрані через шість місяців після зараження людей.

Дослідники виявили, що 97% людей, у яких був безсимптомний перебіг хвороби або мали слабкі симптоми, а також 100% тих, хто мав помірні або серйозні симптоми, мали у своїх організмах, що називають нейтралізувальними антитілами.

Читайте також

Антитіла - це тип білка, що виробляється в організмі після зараження. Вважається, що вони послаблюють вірусну діяльність та запобігають подальшим зараженням.

Вчені заявили, що сильніші антитіла, як правило, виявляються у людей, які перебувають у важкому стані.

Масштабне дослідження припускає, що люди з антитілами мають менший ризик зараження щонайменше на пів року.

Дослідники дійшли висновку, що це відкриття є хорошою новиною для розробки вакцин. Вони також заявили, що проведуть подальше дослідження ще через шість місяців.

Нагадаємо, що австралійські дослідники з Університету Монаша дійшли висновку, що імунітет від коронавірусу може зберігатися до восьми місяців після зараження. Це дає надію на довгостроковий захист за допомогою вакцин.

1