Юрія Гусєва звільнили з посади гендиректора "Укроборонпрому"

Державним концерном відтепер керуватиме 31-річний Герман Сметанін
Важливо
Юрія Гусєва звільнили з посади гендиректора "Укроборонпрому"
Гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв (Фото: Фейсбук)
28 Червня 2023, 14:47
читать на русском

Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади генерального директора Державного концерну "Укроборонпром".

Про це йдеться в указі глави держави №357/2023 від 27 червня 2023 року, що оприлюднений Офісом президента. У документі зазначено, що Гусєва звільнено "згідно з поданою заявою".

Раніше ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомило, що Гусєв йде з посади і рішення про його звільнення ініційоване Офісом президента. Водночас джерела зазначали, що особливої причини для цього немає. Інші джерела стверджували, що Гусєв "провалив" програму виробництва вітчизняних ракет, які можуть бити на сотні кілометрів вглиб ворожої території.

Гусєв очолював концерн "Укроборонпром" більш ніж два з половиною роки.

Сьогодні ж Кабінет міністрів України затвердив на посаді нового керівника Державного концерну "Укроборонпром" – 31-річного Германа Сметаніна.

Нагадаємо, 13 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3822 щодо реформи оборонно-промислового комплексу України – за законопроєкт в цілому проголосували 256 депутатів.

Документ передбачає перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, єдиним акціонером якого буде держава в особі Кабінету Міністрів. При цьому галузеві та наукові-виробничі потужності будуть реорганізовані у господарські суб’єкти, які перебуватимуть під корпоративним управлінням Укроборонпрому.

У грудні того ж року розпочалося офіційне перетворення державного концерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство.

Читайте також

1