З 25 жовтня українці житимуть за "зимовим часом"

Стрілку годинника потрібно перевести на годину назад
Важливо
З 25 жовтня українці житимуть за "зимовим часом"
Годинник Фото: Парламент.UA
23 Жовтня 2020, 15:25
читать на русском

25 жовтня Україна переходить на зимовий час. О четвертій годині ранку потрібно перевести годинники на годину назад.

Про це нагадує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на своєму сайті.

25 жовтня 2020 року о 4:00 за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину назад. Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, - зазначено у повідомлені.

Читайте також

Нагадаємо, Європейською Комісією запропоновано розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

Мінекономіки здійснює моніторинг ініціатив Європейської Комісії щодо зміни порядку обчислення часу в ЄС. У разі прийняття на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України.