З 31 січня Львівська область посилює карантин: що заборонено

Обмеження не стосуватимуться вакцинованих та людей з негативними тестами на COVID-19
Головне
З 31 січня Львівська область посилює карантин: що заборонено
Коронавірус, лікарня (фото: kyivcity.gov.ua)
31 Січня 2022, 08:18
читать на русском

З 31 січня у Львівській області посилюють карантин через стрімке поширення COVID-19.

Відповідне рішення ухвалили члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Так, з 31 січня заклади громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) буде заборонено приймати відвідувачів. Робота дозволяється, 100% працівників та відвідувачів мають сертифікати про щеплення, негативні тести чи сертифікати про одужання. Також дозволено працювати на винос та доставку.

Заборонено діяльність ринків, крім продовольчих. Якщо 100% працівників та відвідувачів мають сертифікати про щеплення, негативні тести чи сертифікати про одужання – робота дозволена.

Вакциновані громадяни, або ті, хто мають негативні тести чи довідки про одужання, можуть відвідувати спортивні зали, басейни, фітнес-центри. При цьому усі працівники також повинні мати вищеперелічені документи.

На Львівщині заборонено приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Якщо 100% працівників та відвідувачів мають сертифікати про щеплення чи негативні тести – робота дозволена (сертифікати про одужання не беруться до уваги).

Всі масові (розважальні, спортивні, соціальні, рекламні тощо) заходи заборонені, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти. Якщо ж 100% працівників та відвідувачів мають сертифікати про щеплення чи негативні тести – робота дозволена (сертифікати про одужання не беруться до уваги).

Нагадаємо, що за добу 28 січня в Україні зафіксовано 37 351 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 5 341, медпрацівників – 806).

Читайте також