З 9 січня Німеччина змінила правила в'їзду для українців через COVID-19

До українців не будуть застосовуватися спеціальні правила
З 9 січня Німеччина змінила правила в'їзду для українців через COVID-19
Німеччина. Фото: Pexels
8 Січня 2022, 21:10
читать на русском

Німеччина виключила Україну зі списку країн підвищеного ризику через COVID-19 з 9 січня. Відтепер для українських туристів діють загальні правила в'їзду.

Про це повідомляє DW.

Так, з 9 січня Німеччина не буде застосовувати до українців спеціальні правила в'їзду. Перетинати німецький кордон стало можливим за загальними правилами. Тепер усі особи старші шести років повинні надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, сертифікат про повний курс вакцинації або довідку про нещодавнє одужання.

Зазначимо, що раніше до Німеччини можна було потрапити у разі гострої потреби або за наявності сертифікату повного курсу (принаймні 2 дози) вакцинації проти коронавірусу. До того ж перед прибуттям до країни необхідно було зареєструватися на спеціальному сайті та мати з собою підтвердження реєстрації під час перетину кордону.

Також ті, хто міг в'їхати до ФРН, але не були повністю щепленими повинні були відбути 10-денну самоізоляцію. Достроково вийти з карантину можна було лише на п'ятий день після приїзду за негативним результатом другого тесту. Відповідні обмеження діяли для українців від 10 жовтня 2021 року.

Перед поїздкою до країн світу потрібно перевіряти всю актуальну інформацію на інтерактивній карті МЗС, яку можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що з 2 січня 2022 року Чорногорія посилила правила в'їзду для українців. Відтепер не можна потрапити до країни лише з негативним тестом.

Читайте також

1