З армії масово звільняються військові льотчики

Пілоти йдуть через низьку, на їхню думку, оплату праці
З армії масово звільняються військові льотчики
Військові льотчики (Фото: Міністерство оборони України)
19 Липня 2021, 18:04
читать на русском

У 2019-2020 роках з Військово-повітряних сил Збройних сил України звільнилося близько 140 льотчиків-випробувачів, а в 2021-му планують звільнитися ще близько 40.

Про це повідомило "Радіо Свобода".

Як розповів представник командування ВПС ЗСУ Олег Гаврилко, льотчики "тікають" до МВС, бо там більша зарплата, ніж в армії.

За словами Гаврилка, в Міноборони планують підвищити льотчикам зарплату – це питання вже розглянули в Генштабі, але наразі позитивного рішення немає.

Крім того, приблизно 70% робочого часу льотчики витрачають на роботу з документами, а не на практику.

Дуже багато письмової роботи, яка не потрібна. Льотчик у середньому має наліт 40-50 годин на рік, – зізнався один з офіцерів 831-ї бригади тактичної авіації з Полтавщини.

За його словами, зміни на краще у цьому напрямку є, але у порівнянні з іншими країнами і державами-членами НАТО, де льотчики літають набагато більше, "це смішні цифри".

Нагадаємо, нещодавно і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив про масове звільнення поліціянтів через низьку заробітну плату.  Геращенко розповів, що в інших відомствах, створених за останні 7 років, зокрема  в НАБУ, САП і ДБР заробітки у 4-5 разів вищі.

Читайте також

1