З небезпечних регіонів у серпні вдалося евакуювати 10 тисяч дітей - Верещук

За цей місяць із зони бойових дій вивезли загалом близько 35 тисяч громадян
Головне
З небезпечних регіонів у серпні вдалося евакуювати 10 тисяч дітей - Верещук
Залізниця, потяг, евакуація Фото https://t.me/UkrzalInfo
26 Серпня 2022, 09:51
читать на русском

У серпні з небезпечних регіонів евакуювалось близько 35 тисяч мирних громадян, 10 тисяч з них - це діти.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірна Верещук, передає пресслужба Мінреінтеграції.

Люди масово їдуть з Донеччини, де оголошена обов’язкова евакуація. А також - з Херсонщини, Луганщини, Харківщини, Запорізької області, - розповіла Верещук.

Вона вкотре закликала мешканців небезпечних регіонів не зволікати з евакуацією.

Врятувати дітей від небезпеки – обов’язок держави та кожного дорослого. Саме тому я не втомлююсь закликати: не наражайте дітей на ризик, виїжджайте. Будьте відповідальними батьками, опікунами, вихователями! На вас разом з дітками чекають у багатьох безпечних регіонах.

Також міністерка зазначила, що десятки тисяч ВПО, які зараз переміщаються з небезпечних регіонів, часто потребують допомоги медперсоналу та ліків, але не знають, де та як їх отримати. У місцях їх компактного проживання та хабах така інформація часто відсутня. Тож Міністерство охорони здоров’я України спільно з обласними військовими адміністраціями та Мінреінтеграції розроблять дієвий механізм отримання ліків і медичної допомоги для вимушених переселенців. Крім того, у МКП і хабах буде розміщено спеціальну інфографіку з покроковим алгоритмом, куди звертатися за ліками та медичною допомогою.

Також буде організовано роботу мобільних медичних бригад, які забезпечуватимуть ВПО у місцях їх компактного проживання всім спектром необхідних вакцин.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка України Ірина Верещук закликала мешканців небезпечних регіонів не наражати себе на ризик через активні бойові дії та відсутність опалення, евакуйовуватись вже зараз, не очікуючи початку холодів.