З Одеси до Ізмаїлу стартував новий Бесарабський експрес - фото

Експрес вирушатиме з Одеси о 19:49
Ексклюзив
З Одеси до Ізмаїлу стартував новий Бесарабський експрес - фото
Поїзд Укрзалізниці фото: Парламент.UA
20 Листопада 2021, 12:55
читать на русском

В Україні 20 листопада стартували нові вітчизняні вагони, збудовані цього року на Крюківському вагонобудівному заводі. Зокрема, почав курсувати поїзд Ізмаїл-Одеса.

Ним проїхався наш кореспондент Парламент.UA.

За його словами, експрес вирушатиме з Одеси о 19:49 та о 00:58 прибуватиме до Ізмаїла. Назад поїзд вирушить з Ізмаїла о 01:35 і прибуде до Одеси о 06:38. Дорогою він зробить 10 зупинок.

Маршрут назвали "Бесарабський експрес", і частину витрат на його функціонування відшкодовуватиме Одеська ОДА.

Він слугує прикладом взаємодії з обласною владою, адже буде підписано договір про співфінансування витрат на цей рейс. Ми порахували – це коштує 5 млн грн на рік. Частина покривається квитками, а частину буде компенсувати обласна влада, - заявив очільник філії "Пасажирська компанія" Олексанр Перцовський.

Поїзд Укрзалізниці фото: Парламент.UA

Він додав, що є ще громади, які зацікавлені в такому варіанті співпраці, але поки немає чіткого механізму компенсації.

Не вистачає механізму фінансування. Громади хочуть фінансувати, а немає законодавчого підґрунтя, з яких джерел це робити. Це не заборонено, але чіткого механізму немає. Тому прийняття закону дозволить виписати цей механізм, - зауважив Перцовський.

Наш кореспондент мандрував таким самим Карпатським експресом в минулому місяці зі Львова до Франківська. Було дуже зручно й недорого.

Поїзд Укрзалізниці фото: Парламент.UA

Нагадаємо, що УЗ отримала два ДПКр-3 на початку листопада. Тоді в УЗ заявляли, що перший поїзд буде відправлений за маршрутом Коломия-Чернівці-Тернопіль-Львів.