З Україні заборонили експортувати газ через війну

Міненерго ввело тимчасове обмеження
З Україні заборонили експортувати газ через війну
Газопровід (фото: Sergiy Makogon/Facebook)
3 Березня 2022, 18:01
читать на русском

Міністерство енергетики тимчасово заборонило експортувати природний газ з України через військові дії на території країни.

Про це повідомили в Укртрансгазі.

Міністерство енергетики України заборонило учасникам ринку експортувати природний газ із митної території нашої держави. Це відноситься і до газу, що зберігається у підземних газосховищах України в режимі "митний склад", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що Міненерго ввело наказом № 99 від 03 березня 2022 року тимчасове обмеження через проведення бойових дій на території України.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

1