За хабарництво буде дуже боляче: Зеленський відреагував на справу "слуги" Юрченка

Винятків, за словами Зеленського, бути не може для жодної людини у державі
За хабарництво буде дуже боляче: Зеленський відреагував на справу "слуги" Юрченка
Президент Зеленський (фото Офіс президента)

Президент Володимир Зеленський закликав українських правоохоронців «почути суспільство» та працювати продуктивніше, виявляти та карати хабарників.

Про це йдеться у повідомленні Telegram-каналу президента.

Це повідомлення з’явилось через 2 дні після того, як НАБУ викрило на хабарі помічника народного депутата від “Слуги народу” Олександра Юрченка.

Зеленський наголосив, що "кожен посадовець, міністр і депутат має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав — сядеш, якщо брав хабар — сядеш".

Винятків, за словами Зеленського, бути не може для жодної людини у державі.

Він звернувся до посадовців та депутатів зі словами: "За хабарництво буде дуже боляче".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всім байдуже: чим закінчиться корупційний скандал у "Слузі народу"

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування. Юрченко обіймає посаду голови підкомітету Ради з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

1