За пособництво окупантам у Мелітополі обіцяють карати арештом всього майна

Каратимуть гауляйтерів та тих, хто допомагає окупантам готуватися до "референдумів"
За пособництво окупантам у Мелітополі обіцяють карати арештом всього майна
Мелітополь / Фото: inform.zp.ua
8 Вересня 2022, 19:55
читать на русском

Мелітопольська міська рада на позачерговій сесії позбавила повноважень сімох депутатів за співпрацю з російськими окупантами.

Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, міськрада доручила виконкому звернутися до центральних органів влади щодо арешту їхнього майна.

Федоров наголосив, що із 42 депутатів Мелітопольської міськради лише семеро співпрацюють з окупантами.

Сьогодні під час позачергової 20-ї сесії Мелітопольської міської ради депутати ухвалили жорстке, але справедливе рішення: будинки, квартири, дачі, земельні ділянки та автомобілі тих, хто займається підготовкою до псевдореферендуму, будуть заарештовані. Це стосується всіх: як агітаторів і членів фейкових виборчкомів, так і гауляйтерів. При виконкомі міської ради вже створено координаційний штаб, в якому акумулюється інформація про всіх учасників псевдореферендуму, - розповів він.

Федоров каже, що списки осіб, які співпрацюють з окупантами, будуть направлятись до центральних органів влади, щоб запроваджувати щодо них спеціальні економічні санкції.

Окрім цього, особи, які сприяють проведенню псевдореферендуму, обов'язково будуть притягнуті й до кримінальної відповідальності згідно зі статтею Кримінального кодексу про колабораціонізм.

Нагадаємо, Україна введе санкції на п'ять років проти вчителів, які поширюватимуть на тимчасово окупованих територіях "освітні стандарти" рф.

1