Забороненим в Україні телеканалам заблокують і YouTube - Ткаченко

Головне
Мінкульт проситиме блокувати сторінки телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна
Головне
3 Лютого, 15:16 220

Міністерство культури та інформаційної політики вирішило направити до керівництва YouTube звернення щодо блокування каналів трьох українських телеканалів, проти яких введені санкції.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, Міністерство культури та інформаційної політики направить до компанії YouTube рішення РНБО України щодо санкцій проти телеканалів з проханням закрити їхні сторінки.

Читайте також

Адже ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України, - зазначив Ткаченко (досьє на міністра Олександра Ткаченка читайте тут).

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.