Задля продовження виплат: ВПО, які змінили місце реєстрації, мають звернутися до органів соцзахисту

Допомога буде нарахована за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО
Задля продовження виплат: ВПО, які змінили місце реєстрації, мають звернутися до органів соцзахисту
Гроші, гривні / Фото: pixabay.com
6 Квітня 2023, 10:10
читать на русском

Внутрішньо переміщені особи, які змінили місце реєстрації через "Дію", потрібно звернутися до органу соцзахисту для продовження виплат.

Про те повідомляє Мінреінтеграції.

Як пояснили, у відомстві, частіше йдеться про випадки, коли громадяни змінили місце реєстрації за допомогою порталу "Дія".

"Наразі питання автоматичного перепризначення допомоги на проживання потрібно доопрацювати. Для вчасного отримання допомоги звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем проживання", - зазначено в повідомленні.

Так, органи соцзахисту не повинні вимагати у ВПО оформлення повторної заяви на отримання допомоги. Виплати мають продовжитися на основі вже зареєстрованої заяви за місцем попереднього проживання.

"Для цього працівники соцзахисту мають надіслати запит на отримання електронної справи, яка попередньо сформована на підставі зареєстрованої заяви від переселенця", - додали в Мінреінтеграції.

Там звернули увагу, що допомога буде нарахована за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО.

При цьому питання щодо автоматичного перепризначення допомоги на проживання буде вирішено до кінця квітня.

Нагадаємо,  у 2022 році 1,8 мільйона українців отримали допомогу від держави як переселенці. Послуги з оформлення статусу ВПО стали доступнішими завдяки цифровізації. Крім цього у 2023 році нарахування допомоги переселенцям було продовжено автоматично.

Читайте також

1