В Україні зростуть виплати роботодавцям за працевлаштування ВПО

Сума виплат становитиме 6700 грн
Важливо
В Україні зростуть виплати роботодавцям за працевлаштування ВПО
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
11 Січня 2023, 14:29
читать на русском

Уряд у 2022 році виплатив близько 53,5 мільярдів гривень українцям, котрі були вимушені змінити своє місце проживання через війну.

Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, у 2022 році 1,8 мільйона українців отримали допомогу від держави як переселенці. Він відзначив, що послуги з оформлення статусу ВПО стали доступнішими завдяки цифровізації. Крім цього у 2023 році нарахування допомоги переселенцям було продовжено автоматично.

"Важливою складовою підтримки ВПО є компенсації роботодавцям за їх працевлаштування – 6500 грн протягом двох місяців за кожного працівника-переселенця. Минулого року роботодавцям у межах цієї програми виплатили майже 199 млн грн",- сказав Шмигаль.

Прем’єр розповів, що уряд працює над рішенням про підвищення суми компенсації для роботодавців, котрі працевлаштували ВПО.

"Тепер ухвалюємо рішення, згідно з яким сума компенсації зросте до 6700 грн. Це стимулюватиме бізнес активніше залучати на свої підприємства внутрішньо переміщених осіб", - заявив він.

Нагадаємо, для отримання компенсації потрібно подати онлайн заяву на порталі Дія.

Компенсацію можна отримувати два місяці — за перший та другий місяць роботи вимушеного переселенця. Заявку на компенсацію витрат може оформити тільки роботодавець через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Щоб отримати виплату, у працевлаштованої людини має бути довідка ВПО, оформлена після 24 лютого.

Читайте також

1