Довідку ВПО знову можна отримати у "Дії": інструкція

Оформити довідку про статус ВПО та соціальні виплати можна онлайн
Довідку ВПО знову можна отримати у "Дії": інструкція
Застосунок Дія Фото: thedigital.gov.ua
23 Травня 2022, 21:39
читать на русском

У застосунку "Дія" тепер знову можна оформити довідку внутрішньо переміщеної особи (ВПО) та соціальні виплати для ВПО.

Міністерство цифрової трансформації відновило комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб у сервісі державних послуг.

Тепер знову можна оформити онлайн довідку ВПО та соціальні виплати для цієї категорії громадян.

Послуга доступна для громадян, які перемістилися з території тимчасово окупованих громад, а також з громад, де ведуться бойові дії.

Перелік таких громад затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодження Міністерства оборони України.

Як отримати послугу для ВПО в застосунку "Дія"?

  1. Зайдіть у Дію та натисніть "Послуги", далі "Отримати статус ВПО".
  2. Вкажіть своє поточне місцеперебування, підтвердьте геолокацію та натисніть "Продовжити". Геолокація потрібна лише один раз, лише в межах комплексної послуги ВПО.
  3. Якщо маєте дитину, можете отримати статус переселенця і для неї — свідоцтво про народження підтягнеться в Дію або ж ви можете додати його вручну Якщо ж дітей у вас немає, натисніть "Зареєструватися без дітей".
  4. Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу. Раптом у вас ще немає картки єПідтримка, оформте її в одному з банків-партнерів.
  5. Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Після усіх виконаних кроків довідка ВПО зʼявиться у "Дії" поруч з іншими цифровими документами, а кошти буде виплачено на картку єПідтримка.

Докладніше про соціальні виплати та отримання довідки ВПО можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, на виплату переселенцям допомоги на проживання Мінсоцполітики направило до Ощадбанку понад 5,2 млрд гривень п'ятьма траншами.