Коли переселенці отримають грошову допомогу: роз`яснення Мінсоцполітики

На виплати переселенцям направили 5,2 млрд гривень
Важливо
Коли переселенці отримають грошову допомогу: роз`яснення Мінсоцполітики
Гроші (Фото: НБУ)
13 Травня 2022, 18:52
читать на русском

На виплату переселенцям допомоги на проживання Мінсоцполітики направило до Ощадбанку понад 5,2 млрд гривень п'ятьма траншами. Найближчими днями ці кошти будуть перераховані на рахунки людей у банках, які одержувачі вказали у заявах на виплати.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.

За її словами, на сьогодні 2,7 млн осіб зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи після введення воєнного стану. Близько 500 тисяч заяв надійшли через "Дію". Частина з них зараз обробляються органами соціального захисту, командами Мінцифри та Мінсоцполітики.

Також ще не всі заяви надійшли до Мінсоцполітики із регіонів. Одні області передають опрацьовані заяви швидше, інші – повільніше.

Тому якщо ви ще не отримали виплату, не хвилюйтеся, ми продовжуємо у травні фінансувати виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень та квітень у міру того, як отримуємо інформацію від областей. Один транш у травні ми вже перерахували, наступного тижня плануємо черговий напрямок коштів людям, – сказала Лазебна.

Нагадаємо, з 1 травня у Києві змінилися умови виплат для внутрішньо переміщених осіб. Допомогу отримуватимуть внутрішньо переміщені особи, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок бойових дій і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.

1