Задушили за квартиру: у Києві затримали вбивць музиканта

Чоловіки хотіли привласнити квартири музиканта та всі його гроші
Задушили за квартиру: у Києві затримали вбивць музиканта
Затримання вбивць музиканта (фото: пресслужба прокуратури)
6 Грудня 2020, 01:27
читать на русском

У Києві затримали двох осіб, яких підозрюють у вбивстві столичного музиканта. Зловмисники заволоділи майном потерпілого і вирішили заховати його тіло у підвалі.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

В Київській області затримано двох осіб, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів. Згідно з матеріалами слідства, двоє чоловіків 1985 та 1989 р.н. з метою заволодіння майном 65-річного самотнього киянина, а саме його грошовими коштами, двома квартирами та іншими матеріальними цінностями, розробили злочинний план його вбивства, — йдеться у повідомленні.

Як відомо, 22 листопада 2020 року зловмисники, перебували у квартирі потерпілого у будинку по вул. І. Мазепи, де він давав уроки музики, нанесли йому тілесні ушкодження, після чого удушили.

Після вбивства підозрювані заволоділи правовстановлюючими документами на квартир. Потім вони обмотали тіло чоловіка поліетиленовими пакетами, ковдрою, картоном та іншими речами, та вивезли до одного з гаражних кооперативів у Київській області. Нападники мали намір заховати тіло в підвалі, - уточнили у прокуратурі.

Читайте також

Поліція встановила зловмисників та затримали їх. Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 6 п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України. До суду скеровано клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві зник безвісти відомий музикант і аранжувальник Олександр Дерев'янко. Востаннє його бачили в неділю 22 листопада близько 14:20 в лікарні №15 Подільського району за адресою Кирилівська, 107. До лікарні його доправила швидка з розбитою губою і підозрою на черепно-мозкову травму. З лікарні він пішов у невідомому напрямку та додому не повернувся.