Захоплення Сєвєродонецька - це не весь Донбас: британська розвідка

Це лише одна з кількох складних цілей, які поставила росія перед своїми орками
Захоплення Сєвєродонецька - це не весь Донбас: британська розвідка
Обстріл Луганської області Фото: https://t.me/luhanskaVTSA
26 Червня 2022, 11:18
читать на русском

Британська розвідка назвала захоплення росіянами Сєвєродонецька значним досягненням, але лише одна з багатьох задач у заявленій меті РФ вийти на кордони Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Більшість українських захисників скоріш за все залишили оборонні позиції у Сєвєродонецьку, свідчать дані британської розвідки.

У квітні 2022 року росія переглянула свій найближчий план кампанії з метою окупації більшої частини України на більш цілеспрямований наступ на Донбасі.

Захоплення росією міста є значним успіхом у рамках її зменшених цілей війни. Це важливий промисловий центр і він має стратегічне розташування на Сіверському Донці. Проте це тільки одна з низки непростих задач, які росії доведеться виконати задля захоплення всього Донбасу. Це, у тому числі, наступ на Краматорськ і підтримання основних ланцюжків постачання до Донецька, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що російські орки окупували Сєвєродонецьк у Луганській області. Мирні жителі не можуть евакуюватися на підконтрольні Україні території, адже вихід доступний лише на окуповані території.

Читайте також