Захворюваність на коронавірус у Києві зросла у сім разів: лікарі стали помічати нові симптоми хвороби

Мешканців столиці закликали вакцинуватися
Захворюваність на коронавірус у Києві зросла у сім разів: лікарі стали помічати нові симптоми хвороби
Хворі на коронавірус під киснем Фото: kyivcity.gov.ua
15 Вересня 2022, 18:08
читать на русском

У Києві за місяць кількість випадків захворювання на COVID-19 зросла у понад сім разів.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає КМДА.

Стало відомо, що місяць тому, за тиждень із 8 до 14 серпня, у столиці було зареєстровано 316 випадків лабораторно підтвердженого COVID-19. А минулого тижня – вже 2278 випадків.

Якщо ж порівнювати між собою два останніх тижні, то рівень захворюваності виріс удвічі. Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким, – розповіла Гінзбург.

Вона зазначила, що кількість тяжких випадків, що потребують стаціонарного лікування, збільшується. Так, на сьогодні в лікарнях столиці дорослих пацієнтів із COVID-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей – вчетверо більше.

Валентина Гінзбург розповіла, що наразі лікарі відзначають зміни в основних симптомах хвороби:

Якщо раніше здебільшого це було підвищення температури, нежить, кашель, пневмонії, то сьогодні хвороба в легких формах може даватися взнаки розладами кишково-шлункового тракту, а у складних – "бити" по серцево-судинній і судинно-мозкових системах і навіть проявлятись інсультом або інфарктом. І все це можливо на тлі нормальної температури тіла. Через таку підступність COVID-19 дуже важливо прислухатися до свого організму, залишатися вдома та негайно звертатися до лікаря при найменших проявах нездоров’я.

Очільниця Департаменту охорони здоров’я наголосила, що найкращою профілактикою COVID-19 та його тяжких наслідків лишається вакцинація, а також дотримання протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, у Київській області за останній тиждень зафіксували значний ріст захворювання на COVID-19.

1