Законопроєкт про підвищення дозволеної швидкості руху відхилили

У Верховній Раді виступили проти ініціативи
Законопроєкт про підвищення дозволеної швидкості руху відхилили
Фото з вільних джерел
5 Листопада 2020, 18:03
читать на русском

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності відхилив ініціативу про підвищення дозволеної швидкості руху до 50 км/год на дорогах.

Про йдеться на сайті Верховної Ради України, а також в дописі першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрія Осадчука у Facebook.

Народний депутат від політичної партії "Слуга народу" Сергій Гривко подав до Верховної Ради законопроєкт №3744, який збільшує "безкоштовний" ліміт перевищення швидкості з існуючих 20 км/год до 50 км/год (на дорогах, що мають три і більше смуг в одному напрямку).

Повідомляється, що законопроєктом передбачалось внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ліміт, під час перевищення якого починають діяти штрафні санкції, пропонували підвищити з існуючих 20 км/год до 30 км/год на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають по одній смузі для руху в кожному напрямку; до 40 км/год на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають дві смуги для руху в одному напрямку; до 50 км/год на міжнародних та національних автомобільних дорогах, які мають три і більше смуги для руху в одному напрямку.

Читайте також

У пояснювальній записці зазначається, що ухвалення законопроєкту мало б зменшити обмеження відносно швидкості руху на міжнародних та національних автомобільних дорогах, забезпечити скорочення витрат часу на проходження водіями автомобільного транспорту довгих відстаней, сприяти запобіганню втоми водіїв та дозволити знизити ризики, пов’язані з тривалим безперервним перебуванням водіїв за кермом.

Осадчук наголосив, що українці не повинні "гнати, поки не втомився". Він також зазначив, що це "феєрична законодавча ініціатива №3744 від "Слуг": дозволити допустиме перевищення швидкості до 50км/год, щоб водії менше втомлювалися".

Тобто пропонують гнати, поки не втомився, і мотивують це зменшенням ризиків,

Комітет відхилив, Богу дякувати.

Поспішайте поволі. - написав Осадчук.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України затвердив нові бланки водійських посвідчень та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які повністю адаптовано до міжнародних вимог.

1