Законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних внесли до Ради

Документ передали на розгляд керівництва ВР
Важливо
Законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних внесли до Ради
Верховна Рада, Фото: GETTY INAGES
6 Липня 2022, 13:30
читать на русском

У Верховній Раді вже зареєстрували законопроєкт про скасування заборони на виїзд з областей військовозобов'язаним у межах України.

Законопроєкт №7522 пропонує дозволити вільне переміщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів територією України без обов'язкового отримання дозволу на це в територіальному центрі (військкоматі).

Автори документа: народні депутати Кирило Нестеренко, Максим Зуєв та Дмитро Чорний.

Пояснювальна записка та текст законопроєкту відсутні.

Один з його авторів нардеп Дмитро Чорний написав у Фейсбуці, що законопроєкт передбачає безперешкодне переміщення призовників, військовозобов‘язаних та резервістів територією України без отримання відповідного дозволу у військоматі

Ідея проста - прибрати "мертву" та потенційно корупційну норму про отримання відповідних дозволів з законодавства датованого 1992-м роком, - додав він.

Порівняльна таблиця до законопроєкту 7522 Фото: https://www.facebook.com/bm.ukraine

Дмитро Чорний, коментуючи норму законодавства щодо заборони переміщення, зазначив, що "Генштаб зробив все згідно з чинним, але застарілим законодавством"

Зараз цю норму підправимо і все вирівняється. Але це жодним чином не знімає обов‘язку ставати на військовий облік. Не треба шукати винуватих. В країні війна і всі ми знаходимось на одному боці проти спільного ворог, - додав він.

Нагадаємо, призовникам, військовозобов'язаним та резервістам заборонили їздити Україною без відповідного дозволу.