"Залізний купол" Ізраїлю перехопив ракетні удари "Хамасу" - фото

Із сектору Газа у бік Єрусалиму було випущено близько 200 ракет
Важливо
"Залізний купол" Ізраїлю перехопив ракетні удари "Хамасу" - фото
Конфлікт між Палестиною та Ізраїлем Фото: REUTERS
11 Травня 2021, 08:04
читать на русском

Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

Як повідомляє The Times of Israel, "Залізний купол" Ізраїлю перехопив ракетні удари "Хамасу", випущені із сектору Газа у ніч на вівторок.

Вранці по Ізраїлю було випущено близько 200 ракет, десятки з яких були перехоплені протиракетною системою "Залізний купол". Відповідальність за обстріл взяло на себе воєнізоване крило руху "Хамас" - бригада "Ізз ад-Дін аль-Кассам".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після ракетного удару з сектора Гази по околицях Єрусалима заявив, що "Хамас"  "перейшов червоні лінії" і його дії повинні отримати відповідь.

Ізраїльські військові заявляють, що завдали відповідних ударів приблизно по 130 цілям в Смузі, включаючи будинок вищого командуючого "Хамасом", штаб розвідки "Хамасу", два тунелі для атаки, а також по місцях виробництва і зберігання ракет.

Запуск ракет супроводжувався сиренами повітряної тривоги над Єрусалимом і центральним Ізраїлем.

Палестинські ЗМІ повідомили, що в результаті цих ударів загинули 20 осіб, включаючи дев'ятьох дітей.

Заворушення в районі Старого міста в Єрусалимі тривають вже кілька днів. Протести палестинців почалися на тлі рішення суду Ізраїлю про виселення кількох палестинських сімей з їхніх будинків у Старому місті.

1