Залучені педагоги до ЗНО можуть вакцинуватись від COVID в першу чергу

Вони повинні бути в безпеці
Залучені педагоги до ЗНО можуть вакцинуватись від COVID в першу чергу
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
15 Квітня 2021, 15:29
читать на русском

Педагоги, які задіяні у проведенні Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), можуть добровільно вакцинуватись від коронавірусу в першу чергу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає прес-служба МОЗ у Facebook.

Нам треба проводити ЗНО, щоб наші діти закінчували школи, вступали до університетів, реалізовували свої мрії. Тому для нас проведення ЗНО є дуже важливим процесом. Відповідно, наш обов'язок захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо педагогів вакцинуватися і бути в безпеці, - зазначив він.

Читайте також

Педагогів вакцинуватимуть мобільні бригади. За координацію процесів, формування списків і планування графіка виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори. Працівники сфери освіти можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти ОДА. Вони, своєю чергою, узагальнять списки та передадуть їх регіональним координаторам з вакцинації для подальшого детального планування.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів перерозподілив деякі видатки державного бюджету. Зокрема, кошти заберуть з програми медичного обслуговування населення та передадуть на вакцинацію від коронавірусної інфекції.

1