Заморозки та грози - синоптики розповіли про погоду в Україні

Негода збережеться в Україні до 27 квітня
Заморозки та грози - синоптики розповіли про погоду в Україні
Дощ (фото: Pexels)
23 Квітня 2021, 06:09
читать на русском

Найближчими днями в Україні очікується погіршення погоди.

Як повідомляє Український гідрометцентр, у більшості областей 23 квітня очікується короткочасний дощ, місцями гроза, лише вночі у південно-східній частині без опадів. Вітер західний, 7-12 м/с.

Температура повітря вночі становитиме 2-7° тепла, у західних областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5°; вдень 8-13° тепла, у південних та східних областях 14-19°.

Синоптиця Наталка Діденко прогнозує, що 23 квітня температура повітря у західних та північних областях різко знизиться. Вдень становитиме лише +7+12 градусів максимально.

Схід, Південь та більшість Центру (окрім Вінниччини) ще належатимуть теплій погоді, +12+18 градусів. Атмосферний капосний фронт, який знову лозиною відганятиме від нас теплу весну, принесе дощі та подекуди грози. Розвиватиметься ситуація звично: накрило хмарами, посилився північно-західний вітер, пішов дощ. Фронт погнав далі - в його тилу притихло, прояснило, - розповіла вона.

Істотних опадів не очікують на Сході України. Щоправда, посилиться вітер.

Що стосується погоди в Києві, за прогнозом Діденко, у столиці очікується похолодання до +7+10 градусів, до якого додасться поривчастий вітер і дощ.

Надалі це похолодання притягне із собою заморозки, які охоплять більшість областей. І, що сумненько, вони обіцяють бути не лише на ґрунті, а й у повітрі. Від нуля до 2-4 градусів. Це заморожене неподобство триватиме в Україні по ночах аж до вівторка. А вже потім тепло відновиться нарешті, - каже синоптиця.

Читайте також