Заморозки в Україні: коли і де буде найхолодніше

Найбільша ймовірність заморозків - у ніч на 19-те та у ніч на 20-те квітня
Заморозки в Україні: коли і де буде найхолодніше
17 Квітня 2024, 15:43
читать на русском

В Україну прийшло похолодання, а згодом температура знизиться ще сильніше. Синоптик Наталка Діденко не виключає, що незабаром прийдуть і заморозки. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За даними синоптика, "мінус" в Україні можливий вже на цьому тижні.

"Найбільша ймовірність заморозків - у ніч на 19-те та у ніч на 20-те квітня", - повідомила експерт з погоди.

До кінця тижня в Україні очікується нестійка погода з коливаннями температури та опадами. Синоптик Ігор Кібальчич також не виключає ймовірність заморозків. За його даними, вони очікуються як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі в другій половини тижня.

За даними Укргідрометцентру, найближчим часом до України прийде циклон з Балкан, який принесе нам опади. Однак вже 19 квітня він покине територію нашої країни, опади почнуть припинятися, але тепліше не стане.  ільки на сході вдень буде до +23°, а на решті території України стовпчики термометрів покажуть лише +7°…+13°. Вночі на високогір'я Карпат взагалі очікуються морози до -2°…-7°, а вдень у горах буде лише +1°…+6°. На півдні та сході 20 квітня вдень буде +13°…+19°.

Загалом, за словами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, українцям не варто чекати потепління, адже в неділю, 21 квітня, можлива поява нового циклону.

Нагадаємо, після аномально теплої, часом спекотної погоди, яка спостерігалася в Україні з перших днів квітня, температура повітря відчутно знизиться, особливо у денний час. Зміна повітряної маси найбільш відчутно позначиться на температурному тлі у північних, центральних та східних областях.

Читайте також