Заморозки відступлять: відзавтра в Україні розпочнеться потепління

Температура повітря зросте як вдень, так і вночі
Заморозки відступлять: відзавтра в Україні розпочнеться потепління
Осінь, погода Фото: Pexels
11 Жовтня 2023, 15:37
читать на русском

В Україні вже цього тижня очікується потепління. Температура вдень підійматиметься до +18°...+23°, ночі теж стануть теплішими, заморозки відступлять.

Про це розповіла синоптик Наталія Голеня.

"Очікуємо підвищення температури, оскільки до території України зайде тепла повітряна маса з заходу Європи, і температурні максимуми вдень вже будуть від +18 до +23 градусів. Це вже ближче до кінця тижня, і вихідні будуть у нас переважно теплі", - каже синоптик.

За її словами, у період 12-15 жовтня нічна температура також підвищиться, буде +3…+8, +5…+10 градусів.

"Потім на наступному тижні, можливо, знову ж таки, відновляться північно-західні і північні процеси, температурне тло знизиться, і також пройдуть якісь невеликі помірні дощі", - прогнозує синоптик.

На цьому ж тижні, за її даними, опадів буде небагато.

"Якщо вони й будуть 11-12 жовтня, навіть 13-го, то переважно невеликі і лише місцями. Тому можна сказати, що переважатиме суха погода і тепло до кінця цього тижня", - розказала Голеня.

У Києві та області також буде переважно без опадів.

"З 12-го числа буде підвищення денної температури до діапазону +18…+20 градусів до кінця тижня. Можливо, 13-го вночі якийсь покрапає дощик невеликий, але температурний фон вже вищий, і нічна температура вже буде близько +8…+10 градусів вночі", - розказала синоптик.

За даними Українського гідрометцентру, з 12 жовтня у столиці очікується підвищення температури повітря.

Зокрема, за їх даними, вдень 12 жовтня у Києві очікується до +21°, 13 жовтня стовпчики термометрів покажуть +15°, а у суботу у столиці буде +19°.

Нагадаємо, жовтень 2023 в Україні очікується помірно теплим та з невеликою кількістю опадів. З початком місяця температура знизиться, у другій декаді стане ще холодніше - вночі будуть заморозки. У третій декаді місяця температура трохи підвищиться та збільшиться ймовірність опадів.

Читайте також

1