Засновники криптокомпанії зникли разом з біткоїнами на 3,6 млрд доларів

Брати-засновники інвестиційної компанії зникли у ПАР
Засновники криптокомпанії зникли разом з біткоїнами на 3,6 млрд доларів
Криптовалюта Фото: RODNAE Productions з Pexels
24 Червня 2021, 08:06
читать на русском

У Південно-Африканській Республіці зникли брати-засновники криптовалютної інвестиційної компанії Africrypt Амір і Раїс Каджи.

Bloomberg повідомляє, що разом з ними зникли також 69 тисяч біткоїнів (в еквіваленті 3,6 млрд доларів).

Про зникнення братів - засновників компанії повідомила елітного підрозділу національної поліції "Яструби" юридична фірма з Кейптауна, найнята інвесторами. Ще одна компанія зайнялася ліквідацією Africrypt.

Повідомляється, що у квітні головний операційний директор Africrypt Амір Каджи, старший з братів, повідомив клієнтам, що компанія стала жертвою злому. Він попросив їх не повідомляти про інцидент юристам і владі, оскільки це сповільнить процес відновлення відсутніх коштів.

Деякі інвестори були налаштовані скептично і найняли юридичну компанію Hanekom Attorneys. Організація розповіла Bloomberg, що з самого початку з підозрою поставилася до прохання гендиректора Africrypt.

Компанії не вдалося встановити місцезнаходження братів. Розслідування показало, що об'єднані кошти Africrypt були переведені з її південноафриканських рахунків і клієнтських гаманців, а монети пройшли через великі майнінг-пули, що зробило криптовалюту практично не відслідкованою.

Нагадаємо, Амір Каджи спільно з братом Раїсом запустили Africrypt у 2019 році.

Читайте також