Заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка відсторонили від посади

Куценка та його спільника викрили на отриманні понад 650 тисяч гривень хабаря
Заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка відсторонили від посади
26 Квітня 2024, 17:40
читать на русском

Заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка відсторонили від посади на місяць. Его викрили на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє  САП.

"25 квітня за клопотанням САП та НАБУ слідчий суддя ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом вказаної облради), якого викрили спільно з іншими особами на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Він передав ці кошти одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

"Строк відсторонення - 1 місяць", - додали у відомстві.

Нагадаємо, що слідством наразі задокументовано чотири епізоди протиправної діяльності заступника голови Запорізької облради, його помічника та депутата вказаної ради, а саме чотири передачі грошових коштів на загальну суму понад 650 тис. грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з НАБУ ліквідувала масштабну корупційну схему на державних закупівлях в Запорізькій обласній раді. У результаті комплексних заходів на передачі хабаря викрито заступника голови облради, його помічника і місцевого депутата.

За даними слідства, посадовці намагались передати майже 500 тис. грн директору обласного медичного закладу.

Встановлено, що за цю суму очільник медустанови мав сприяти у перемозі місцевої приватної компанії у тендері на закупівлю лікарських засобів.

Правоохоронці викрили всіх трьох посадовців облради «на гарячому», одразу після передачі ними всієї суми неправомірної вигоди.

Читайте також