Затишшя перед можливою бурею: інфекціоніст про COVID-ситуацію в Україні

Загальна кількість хворих серед українців зараз зменшилась
Затишшя перед можливою бурею: інфекціоніст про COVID-ситуацію в Україні
Карантин в Україні, українці під час коронавірусу фото: УНІАН
4 Серпня 2021, 04:14
читать на русском

В Україні ситуація з COVID-19 дещо краща, ніж, наприклад, США, Італії чи Чехії.

Таку думку висловив директор Львівської обласної інфекційної лікарні, головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, загальна кількість хворих на коронавірус в Україні дещо зменшилась, показники летальності також знизились.

Таке затишшя перед можливою бурею, оскільки зараз у світі фіксується штам "Дельта", головним чинником якого є багато мутацій та він є більш заразним та агресивнішим для людського організму. І в цьому є його головна небезпека, - вважає інфекціоніст.

Лікар вважає, що це можна пояснити кількома чинниками:

  1. У літній період більшість людей виїжджає на відпочинок, а тому загальна кількість населення у великих містах зменшується.
  2. Українці прислухались до порад медиків щодо необхідності вакцинації.
  3. Багато людей вже перехворіло. А подолати вірусну інфекцію можна або вакцинацією, або більшість населення повинне перехворіти і сформується колективний імунітет. Він почне діяти, коли імунітет матимуть 80-90% населення.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спрогнозували, що нова хвиля COVID-19 в Україні може розпочатись у кінці серпня - на початку вересня. Тоді почне збільшуватись кількість хворих на коронавірус через штам "Дельта".

Читайте також