Затримали бойовиків "ЛНР", які готували теракти в Україні - відео

Злочинці вербували українців у прифронтовій території
Важливо
Затримали бойовиків "ЛНР", які готували теракти в Україні - відео
Фото: СБУ
10 Серпня 2021, 15:03
читать на русском

Служба безпеки України викрила діяльність псевдоспецслужб так званої "ЛНР" на території, підконтрольній Україні.

Як повідомляє пресслужба відомства, зокрема, було викрито агентів, які планували підірвати співробітника СБУ і здійснити низку інших терактів в Україні.

СБУ вдалося вийти на зловмисника, що займався вербуванням українців у прифронтовій території. Ним виявився 27-річний житель Сєвєродонецька, який вступив до лав так званої "спецслужби ЛНР" у 2018 році. Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік ‒ і паспорт громадянина РФ.

За завданням кураторів з Росії зловмисник сформував агентурну мережу, переважно з-поміж близьких родичів співробітників СБУ. Вербування здійснював використовуючи шантаж та психологічний тиск, а також погрожуючи фізичною розправою над рідними і незаконним позбавленням майна, яке знаходиться на тимчасово окупованій території, - кажуть в СБУ.

Повідомляється, що 29 липня так званий розвідник "ЛНР" організував мінування службового автомобіля співробітника СБУ у Луганській області. Зусиллями підрозділів внутрішньої безпеки та контррозвідки СБУ його план вдалося зірвати, а завербованих агентів – виявити.

Наразі тривають заходи із виявлення та встановлення інших можливих агентів "спецслужби".

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки Україні заблокувала понад 30 нелегальних гральних закладів, частина прибутку яких йшла на фінансування терористичних організацій "ЛНД" та "ДНР".

Читайте також

1