Затримали організатора вбивства президента Гаїті

В організації нападу на Моїза підозрюють лікаря
Затримали організатора вбивства президента Гаїті
Протести на Гаїті (фото: BBC News)
12 Липня 2021, 11:44
читать на русском

В Гаїті затримали організатора вбивства президента республіки - ним виявився 63-річний громадянин республіки лікар Крістіан Еммануель Санон, який прилетів в країну на приватному літаку на початку червня.

Як повідомляє BBC, він став третім підозрюваним у гучному вбивстві з-поміж тих, хто має гаїтянське походження.

Керівник національної поліції Гаїті Леон Шарль поінформував, що початковий план убивць полягав у арешті президента Моїза, але "потім місія змінилася".

Коли ми, поліція, заблокували просування цих бандитів після того, як вони зробили свій злочин, першим, кому подзвонив один з нападників, був Крістіан Еммануель Санон, — сказав він.

За його словами, чоловіки, яких підозрюють у скоєнні злочину, дзвонили лікарю після нападу на Моїза. Як припускає поліція, він найняв приватну венесуельську охоронну фірму, що має офіс у Флориді, спочатку для власної охорони.

За даними поліції, серед 21 затриманого у справі про вбивство Жовенеля Моїза Санон став вже третім уродженцем Гаїті, які мають громадянство США. Решта 18 затриманих мають громадянство Колумбії.

В цілому, як стверджує поліція, в убивстві були задіяні 26 колумбійських найманців, які видавали себе за співробітників агентства США з боротьби з наркотиками. Троє з них були вбиті, ще п'ятеро перебувають у розшуку.

Нагадаємо, на резиденцію президента Гаїті Жовенеля Моїза напали 7 липня. Його вбили, дружина загиблого в важкому стані в лікарні. Після вбивства президента у Гаїті ввели воєнний стан.

Читайте також