Затримали військовослужбовців ЗСУ, які торгували зброєю - фото

Зловмисники продавали зброю із зони проведення ООС
Затримали військовослужбовців ЗСУ, які торгували зброєю - фото
Вилучена зброя Фото: Нацполіція
9 Грудня 2020, 09:01
читать на русском

Оперативники Нацполіції затримали групу військовослужбовців ЗСУ, які торгували зброєю із зони проведення Операції об'єднаних сил. До складу злочинного угруповання входили військові, які проходять службу в Одеській та Донецькій областях.

Зловмисники налагодили продаж зброї та боєприпасів та їх постачання із зони проведення ООС. Організатора та ще одного активного учасника затримано, - повідомляє Нацполіція.

Повідомляється, що для викриття осіб, причетних до розкрадання та незаконного збуту зброї, поліціянтам знадобилося шість місяців.

Читайте також

Упродовж цього часу правоохоронці встановили організаторів і учасників угруповання, місця знаходження схронів зброї та задокументували збут автомата Калашникова, пістолета Макарова, тротилових та димових шашок, підствольного гранатомета, гранат Ф-1 та РГД-5 й запали до них, бронежилетів та набоїв різного калібру.

Вилучена зброя

Вилучена зброя Фото: Нацполіція

Загалом проведено оперативні закупки вогнепальної зброї, набоїв та боєприпасів на майже 15 000 доларів США.

Вилучена зброя

Вилучена зброя Фото: Нацполіція

У ході спільної спецоперації оперативників членів злочинної групи затримано.

Одночасно проведено санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів на території Одеської та Донецької областей і в автомобілях, які зловмисники використовували у своїй злочинній діяльності, - йдеться у повідомленні.

Фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 6 грудня у зруйнованій будівлі поблизу Пільного Донецької області правоохоронці знайшли схрон боєприпасів.

На місці піротехнічна група ДСНС вилучила для утилізації 3 гранатомети, 12 бойових гранат, тротилові шашки, порохові заряди, 480 набоїв різних калібрів та інші вибухонебезпечні предмети.

1