Затриманий на хабарі голова Тернопільської облради Головко вийшов на роботу

Усі звинувачення проти нього він назвав повним абсурдом, маразмом і провокацією
Важливо
Затриманий на хабарі голова Тернопільської облради Головко вийшов на роботу
Михайло Головко
4 Липня 2023, 12:38
читать на русском

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого разом з двома заступниками голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали на хабарі 19 червня 2023 року, повернувся на роботу.

"Тернопільська обласна рада працює, всі виконують покладені на них обов'язки і завдання, повноцінно робочий режим у нас триває. Із сьогоднішнього дня на роботі", – цитує його заяву на брифінгу 3 липня "Суспільне".

Він також прокоментував судову справу, розпочату НАБУ і САП. Звинувачення проти нього він назвав "підступною, цинічною провокацією".

"Ті звинувачення, які мені інкримінують – неправомірна вигода, так би мовити, в народі хабар – ніщо інше, як повний маразм, абсурд і провокація. Обласна рада вже майже 2 роки не має жодного відношення до бюджету. Ми не виділяємо жодної копійки. Ми на це жодним чином не впливаємо. Так званий хабар чи неправомірна вигода, це в тому вигляді, якщо людина дає якісь послуги і за це їй якось розраховуються, чи віддячують. З нашої сторони не було жодних дій. Це ніщо інше, як просто підступна, цинічна провокація", – додав Головко.

Водночас на запитання про те, звідки походять гроші, з якими його затримали він, зауважив, що не коментуватиме це, оскільки йде слідство. При цьому він наполягав, що жодного хабаря не було і заявив про готовність підтвердити це за допомогою детектора брехні.

Нагадаємо, 26 червня 2023 року детективи викрили голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука (перший заступник) і Ігоря Гайдука на одержанні неправомірної вигоди. Затримані висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати грошові кошти за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради та здійснення оплати за заборгованістю департаменту капітального будівництва Тернопільської обласної військової адміністрації перед ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Головку у Вищому антикорупційному суді обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 29 червня Головка випустили зі слідчого ізолятора після внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень.

Читайте також

1